26-07-11

Hugo is mijn naam

Algemeen

Hugo  is historicus van opleiding (licentiaat K.U.Leuven en UFSIA, aggregaat K.U.Leuven).

Hugo  stamt uit een Vlaams-nationalistische familie. Zijn 11 jaar oudere broer, Bruno  , is een historicus en doceert geschiedenis aan deUniversiteit Gent. Als student was Hugo  lid van het Liberaal Vlaams Studentenverbond (LVSV), Katholiek Vlaams Hoogstudentenverbond Antwerpen (KVHV Antwerpen) en KVHV Leuven en hij is oud-hoofdredacteur van Tegenstroom en Ons Leven. Hij was een tijd verbonden aan deK.U.Leuven als wetenschappelijk medewerker en werkte daar mee aan de Nieuwe Encyclopedie van de Vlaamse Beweging. Hij bereidde aan de K.U.Leuven een proefschrift over de naoorlogse Vlaams-nationale partijvorming voor, maar stopte hiermee om zich volledig aan de politiek te wijden. Zijn mens- en wereldbeeld komt tot uiting in de verzameling van zijn columns uit De Morgen en De Standaard, getiteld Het kostbare weefsel. Vijf jaar maatschappijkritiek (Uitgeverij Pelckmans, 2008).

  noemt zichzelf conservatief en heeft een centrumrechts imago. Hij is een bewonderaar van de achttiende-eeuwse Ierse conservatieve filosoof Edmund Burke en het Burkeaans conservatismeen van de Britse psychiater en columnist Anthony Daniels (beter bekend onder zijn nom de plume Theodore Dalrymple). Eveneens is Hugo  vast Jaarboek & nieuwsbrief-medewerker van het studiecentrum Joris Van Severen.

  is sinds 12 januari 2008 getrouwd met Veerle Hegge, en vader van vier kinderen. Op 11 juli 2009 (feest van de Vlaamse Gemeenschap) trouwden ze kerkelijk in de katholieke Sint-Willibrorduskerk in Berchem.

15:31 Gepost door Den Hugo | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.